Tanıtım

Türk Kültür Mirası E-twinning Projesi

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

İlk Etwinning Projem; TÜRK KÜLTÜR MİRASI eTwinning Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Etwinning Nedir?

Kısacası Avrupa Birliği’nin organize ettiği etwinning platformuna kayıtlı okulların birbirleri ile web 2.0 araçları ile proje ve çalışmalar gerçekleştirmesi amaçlayan bir platform olarak tanımlayabiliriz.

Ben de ilk etwinning projem olarak “Türk Kültür Mirası” projesine dahil oldum. Projemizin amacı; Türk Kültürünün öğrencilere benimsetilmesi, korunması ve kültürel değerlerimiz hakkında farkındalık çalışmaları yapmaktır. Öğrenci merkezli yürütülecek olan projemizde ayrıca web2.0 araçları kullanımını öğrencilere uygulamalı olarak öğretmeyi, öğrencilerin web2.0 araçlarıyla Türk kültürü hakkında bilgilendirici, zengin ve eğitici içerikler üretmelerini sağlamayı istemektir.

Öğrenciler 21.yy becerileri doğrultusunda Türk Kültürü ile ilgili çalışmalar yaparak, kendi farkındalıklarını arttıracakları gibi web 2.0 araçları ile bilgilendirici içerikler hazırlayarak çevrelerine de bu farkındalığı ulaştırma imkanı bulacaklardır. Proje ortağı ülkeler olarak Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın öncülük ettiği projede görev yapmış olduğum Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi projemizin ortakları arasındadır.

Yorumlar

Yorum

2.403 Görüntüleme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir