Teknoloji

App Inventor ile Herkes Kendi Android Uygulamasını Yapabilecek

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

Çağımız teknoloji çağı ve bu dönemde artık başkalarının bize sunduklarından ziyade kendimiz ortaya birşeyler koymalı ve “BİZ DE VARIZ” diyebilmeliyiz. Sizlere bununla akalalı app inventor programından bahsedeceğim.




App Inventor, Google tarafından ortaya çıkarılan ve sonrasında Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından geliştirilen herkesin kullanımına açık olan bir web uygulamasıdır. Birazdan sizlerle basit kendi Android mobil uygulamamızın nasıl yapılacağını anlatmaya çalışacağım.

appinventor.mit.edu adresinden sitenin web adresine girerek Create butonuna tıklanarak uygulama hazırlamaya başlayabiliriz.

Öncelikle google hesabınızın olması gerekmektedir, kullanıcı bilgilerinizi girerek My Project sayfasına yönlendirileceksiniz.

Bizden öncelikle New Project butonuna tıklayarak, projemize isim vererek başlayabiliriz. NOT:Proje isminizde Türkçe karakter kullanmamaya ve aralarında boşluk bırakmamaya dikkat ediniz)

Sayfamız yukarıdaki gibi bir görüntü alacaktır. Ugulamamız için gerekli olan resim ve müziği Media bölümünden programa aktarıyoruz.

Yükleme sonucunda Media bölümünde eklediğimiz dosyalarımız gözükecektir.

 

Sol tarafta bulunan Palette bölümünde Media kısmından Sound sürükle bırak yöntemiyle taşınır, User Interface kısmından da Button sürükle bırak yöntemiyle taşınır. Taşınan eklentiler, sağ tarafta bulunan Properties kısmından eklenen resim ve ses dosyasıyla ilişkilendirilir.

Projemizin bu aşamasından sonra en sağ tarafta bulunan Blocks butonuna tıklanarak kodlama bölümüne geçilir.

Block kısmında sürükle bırak yöntemiyle buton1’ e tıkladğında Sound1’e ilişkili sesi çal özelliği eklenmiş olur. Bu aşama artık uygulamamızı yayınlama hazırız.

 

Üst taraftaki Build menüsünden App(provide QR code for .apk ) seçeneği seçilerek projemizi QR koduyla indirilebiliriz.

İsterseniz “Save .apk to my computer”  seçeneği ile apk dosyasını bilgisayarınıza indirebilir, hatta google play‘de bile yayınlayabilirsiniz.Haydi kolay gelsin 🙂

Bu arada aşağıdakilerde benim app inventor ile yaptığım birkaç uygulamaya Google Play Hesabınızdan erişebilirsiniz.

 

https://play.google.com/store/apps/developer?id=ibrahim+kuru

Yorumlar

Yorum

5.517 Görüntüleme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir