Teknoloji, Web2.0

Class Dojo || Öğretmen Not Defteri

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!


Merhaba arkadaşlar, biz eğitimcilerin, işi öğretmek olanların sınıflarında veya guruplarında kullanabileceği ilk web 2.0 araçlarından biri olan classdojo’yu sizlere tanıtmaya çalışacağım.Amerika’da yüzde 80’e yakın okulun kullandığı classDojo sınıf ortamında işinize yarayacak mobil cihazlarla uyumlu eşsiz bir uygulama.

ClassDojo, okulunuzdaki öğrencileri, öğretmenleri ve velileri biraraya getirmeyi amaçlayan web 2.0 araçlarından bir tanesidir. ClassDojo ile öğretmenler, öğrencileri bir beceri veya değer geliştirme konusunda teşvik edebilir; teşvik ederken ödevini yapan, yardımsever olan, yaramaz olan gibi rozetler kullanarak değerlendirebilir. Bu değerlendirmede istenilen beceri veya değere puanlamalar yapılarak sistem üzerinde kaydı tutulabilir. Bazen biz eğitimcilerin ödev kontrol çizelgeleri olur ya ve biz onları yazılı ortamda saklarken şimdi classDojo ile bu ve buna benzer durumlar için beceri veya değer ekleyerek takibi hızlandırabiliriz ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz.

Öğrenciler ise classDojo ile kendi öğrenme süreçlerini görebilir ve fotoğraflar ve videolar paylaşarak kendi portfolyolarını paylaşabilir.

Aileler ise sizin paylaştığınız sınıf anlarını içeren fotoğraf ve videolarını izleyerek çocuklarının öğrenme deneyimlerini hakkında bilgi sahibi olabilir. ClassDojo ile pozitif bir sınıf kültürü oluşturun.

Öğrencilere kendi portfolyalarını oluştururken düzenli olarak pozitif geri bildirimler vererek büyümelerine yardımcı olun.
Tanıtım videosu için;

Yorumlar

Yorum

9.440 Görüntüleme

One Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir