Dijital Pano TV

Dijital Panolarınız MEB Sertifikasına mi Takıldı Sandınız?

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

Değerli arkadaşlar, son zamanlarda okullarda hızla kurulmaya başlanan dijital panomuz için bana gelen mesajlar ve aramalarda televizyonu okulumuzun fiber ağına bağladık ama TV üzerinden internet erişimi sağlayamıyoruz, Meb Sertifikasına takıldı! gibi sorular ve cevapları aranmaya başladığında biraz araştırma ve tecrübe  ile karşımıza şöyle bir sorun çıktı.

Okullarımıza Fatih Projesi ile kurulan ağ alt yapısı tamamlanan okullarda genelde bu sorun ortaya çıkmakta. Genelde bu sorun okul Fatih Projesi ağının switch ile çoğaltılmasından kaynaklanıyor. Yani anlayacağınız eğer herhangi bir switch ile okulunuzdaki Fatih ağından bir PC veya Djital Pano Tv için LCD televizyona bağlantı yapmaya kalktığınızda bu ağ yapılandırması tamamlanamayacak ve internete bağlanamayacaksınız.

Çözüm olarak LCD televizyonlarınızı direkt okul ağına bağlayarak veya kablosuz ağa bağlanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Başka çözüm ve alternatifleri bizimle paylaşırsanız sevinirim. Hepinize iyi çalışmalar, kolay gelsin.

Yorumlar

Yorum

11.282 Görüntüleme

2 Comments

  1. Yayın Sürekli kopuyor. açıyoruz yaklaşık 5-6 dk içinde tekrar kopuyor. bu sorunu nasıl çözebiliriz. okulumuzda Fatih altyapısı kurulu değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir