STEM, Teknoloji

STEM Eğitimi Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

Biz eğitimcilerin son yıllarda duyduğu STEM , yani Science(Fen), Technology(Teknoloji), Engineering(Mühendislik) ve Maths(Matematik) eğitimi disiplinlerinin bir araya getirerek aralarındaki ayrımı ortadan kaldırılması ile anaokulundan üniversiteye kadar bu eğitim yaklaşımının öğrencilere uygulanmasına denilmektedir.

STEM Eğitiminin amacı sorgulayan, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Ülkemizde Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin kısaltmaları yapılarak FeTeMM biçiminde de adlandırılabildiği gibi bu guruba ekolojinin de eklendiği E-STEM,tıp biliminin de eklendiği STEMM veya Sanatında dahil olduğu STEAM gibi farklı varyasyonları da karşınıza çıktığında şaşırmayınız.

Eğitim sisteminde ülkemizde olduğu gibi Dünya’da da farklı yaklaşımlar denenmekte. Çünkü bireylerin tüketenden çok üreten nesiller olması yolunda bazı adımlar atılmakta. Amerika Birleşik Devletlerinde ilk olarak denenen STEM, biraz yol gösterme biraz da baskıyla beraber Avrupa Birliği ülkelerinde de denenmeye başlandı. Avrupada; içinde Türkiye, İsrail gibi ülkelerinde bulunduğu çoğu Avrupa ülkesininde European SchoolNet adı ile adlandırılan ortaklık projesi ile STEM projesi SCIENTIX adı ile adlandırılarak sürdürülmektedir. Web sayfasına http://www.scientix.eu/ adresinden ulaşabilir, yenilik ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Önümüzdeki günlerde STEM ile ilgili yapılan çalışmaları ve örnek sunumlara STEM kategorisi altında sunmaya çalışacağım, takipte kalın, hoşcakalın.

Yorumlar

Yorum

4.878 Görüntüleme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir